Fillers

Een filler is een heldere gel op basis van hyaluronzuur – een stof die ook natuurlijk in het lichaam voorkomt. Fillers zijn gericht op het verminderen van lijntjes en rimpeltjes en op het creëren van meer volume. Ze kunnen gedoseerd worden aangebracht zodat het gezicht een mooiere en jongere uitstraling krijgt zonder echter onnatuurlijk te ogen.

Filler injecties worden toegepast om bijvoorbeeld fronsrimpels, voorhoofdslijnen, lachrimpels, de neus-lip plooi of andere te vervlakken, of om de structuur en het volume te verbeteren van lippen, kaak en wangen.

Het product wordt via zorgvuldig geplaatste injecties met een zeer fijne naald in de (gezichts)huid aangebracht. De behandeling is omzeggens pijnloos maar desgewenst kan ook een verdovende crème gebruikt worden. De behandeling duurt meestal 15 à 30 minuten en geeft direct langdurig ç6 tot 12 maanden, tot 18 maanden bij een herhalingsbehandeling) resultaat.

Skinboosters

Skinboosters zijn eveneens op basis van hyaluronzuur samengesteld. Ze dienen om de huid van binnenuit te hydrateren en de elasticiteit te herstellen door middel van een serie micro-injecties met kleine hoeveelheden hyaluronzuurgel. Ze hydrateren de diepere lagen van de huid waar gewone crèmes niet komen.

Skinboosters zijn aangewezen wanneer de huid van gezicht, hals, handen of décolleté droger en minder elastisch wordt, bijvoorbeeld door overdreven blootstelling aan de zon of bij acné-problemen.

Na behandeling zal de huid merkelijk steviger en frisser zijn. Het effect houdt gemiddeld zo’n 6 maanden aan.

Botuline toxine

De behandeling met botuline toxine is ongetwijfeld de bekendste van alle esthetische behandelingen, zodanig zelf dat “Botox” (eigenlijk één van de vele merknamen) een begrip geworden is.

Botuline toxine injecties zijn bedoeld om gezichtsrimpels tijdelijk te verminderen of zelf tijdelijk te laten verdwijnen. Botuline toxine bevat een eiwit dat in staat is om de werking van de rimpelspiertjes tijdelijk te relaxeren. Het resultaat is een gladdere en strakkere huid.

Rimpels ontstaan door het willekeurig en onwillekeurig aanspannen van de spiertjes in het gelaat die dienen voor de mimiek van het gezicht. Vele mensen krijgen met ouder worden bijvoorbeeld heel natuurlijk diepe rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen, of heel zichtbare kraaienpootjes naast de ogen.

De behandeling met botuline toxine is relatief eenvoudig: net onder het huidoppervlak worden kleine dosissen van dit eiwit geïnjecteerd. Het resultaat is na 2 tot 3 dagen zichtbaar en houdt 3 tot 6 maanden aan.

Emerge Laser

De nieuwe Emerge Laser is zeer geschikt bij de behandeling van beginnende huidveroudering, grove poriën of grauwe huid, (acne)littekens, zeer oppervlakkige huidlijntjes, pigmentvlekjes en dergelijke.
De gefractioneerde laser schiet als het ware bundels van warmte in de huid – daardoor wordt de natuurlijk aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd waardoor de huid dikker en strakker wordt en als het ware zichzelf geneest en verjongd.

De behandeling is volstrekt pijnloos. De huid blijft intact. Het effect laat enkele dagen op zich wachten maar is soms spectaculair te noemen.

Voor het beste resultaat wordt de behandeling best tijdens de wintermaanden gedaan. Ideaal is 1 behandeling per maand gedurende 3 tot 6 maanden, daarna te herhalen om de 6 tot 9 maanden.

Emerge laser kan ook gebruikt worden om overmatig zweten tegen te gaan.

PRP – Vampire Facelift

“Vampire Facelift” is een wat griezelige roepnaam voor wat eigenlijk een heel innovatieve Regen PRP behandeling van het Zwitserse Regenlab is, een behandeling met “Platelet Richt Plasma” of “Plaatjes Rijk Plasma”. Het komt erop neer dat de arts een kleine hoeveelheid bloed van de patiënt in een speciale centrifuge plaatst zodat het plasma wordt gescheiden van de van de andere bloedcellen. In dit plasma of PRP zitten actieve groeifactoren die een helende en verjongende werking hebben, collageen, hyaluronzuur en elastine in de huid stimuleren. Dit PRP wordt door de arts via speciale technieken oppervlakkig in de huid (gezicht, hals, decolleté, handen…) gebracht. Het resultaat is verstevigend en hydraterend, zowel preventief om veroudering tegen te gaan als curatief tegen fijne rimpeltjes en minder strakke huid.

De behandeling is vrijwel pijnloos. Er wordt enkel eigen plasma terug geïnjecteerd, zonder toevoeging van chemische of andere stoffen.

Peelings

Een doffe, vale huid met fijne lijntjes, pigmentvlekjes, acné en dergelijke kan het gevolg zijn van normale veroudering, van blootstelling aan teveel zonlicht, van roken of nog van andere oorzaken. Een medisch verantwoorde peeling-behandeling is dan aangewezen om de huid letterlijk te vernieuwen, terug strakker en stralender te maken. Meestal zijn 4 tot 6 glycolzuurpeelings aangewezen om een optimaal effect te krijgen

Proteïne dieet

Dr. Van Tilborgh begeleidt al jaren patiënten met overgewicht die de Pronokal-methode (het “Bart De Wever of Proteïne dieet”) volgen. Gemotiveerde patiënten bereiken hiermee spectaculaire resultaten, niet enkel wat gewichtsverlies betreft maar ook inzake het aanleren en volhouden van gezonde voedingsgewoonten. In haar praktijk DBrug staan tevens psychologen en diëtisten ter beschikking voor heel intensieve hulp en opvolging.